Суд над Трампом у справі підкупу порнозірки заслухав заключні аргументи сторін

Суд над Трампом у справі підкупу порнозірки заслухав заключні аргументи сторін

Укрінформ
Обвинувачення й захист у кримінальній справі експрезидента США Дональда Трампа щодо підкупу порнозірки за мовчання використали у вівторок останню можливість донести до нью-йоркського суду присяжних свої позиції.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, сторони виголосили заключні аргументи, після чого в середу суддя Хуан Мерчан має зачитати присяжним інструкції щодо їхніх подальших дій, і вони зберуться за зачиненими дверима, аби ухвалити вердикт.

Судячи із заключних виступів обвинувачення та захисту, центральним пунктом справи буде ставлення присяжних до свідчень колишнього адвоката Трампа Майкла Коена.

Адвокати підсудного характеризують його як цілковитого брехуна, настільки засліпленого ненавистю до свого колишнього боса, що він вигадав історію про «чорну бухгалтерію» Трампа.

Прокурори, у свою чергу, показали, що свідчення Коена підтверджені численними речовими доказами - текстовими та голосовими повідомленнями, банківськими виписками, рукописними нотатками та показаннями інших свідків.

Читайте також: Ніккі Гейлі висловила підтримку Трампу на президентських виборах

Як повідомляв Укрінформ, експрезидента звинувачують у фальсифікації бухгалтерської звітності президентської компанії у 2016 році з метою приховання виплати порнозірці Стормі Деніелс $130 тисяч за мовчання щодо сексуального контакту з Трампом.

Якщо 12 присяжних визнають Трампа винним, він стане першим президентом США, засудженим за злочин, і першим злочинцем, якого велика політична сила - Республіканська партія - планує висунути кандидатом. У США рішення суду ухвалюється консенсусом, тобто всі присяжні мають висловитися одноголосно щодо кожного з 34 пунктів обвинувачення проти Трампа.

У разі визнання його винним суддя на окремому судовому засіданні має визначити міру покарання засудженому.

Фото: Jabin Botsford/The Washington Post/Bloomberg 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-