США проігнорують вшанування пам'яті загиблого президента Ірану в ООН

США проігнорують вшанування пам'яті загиблого президента Ірану в ООН

Укрінформ
США мають намір проігнорувати захід у Генеральній асамблеї ООН, на якому вшановуватимуть пам'ять загиблого президента Ірану Ібрагіма Раїсі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що подібну церемонію влаштовують на честь кожного очільника держави-члена ООН, який загинув, перебуваючи на посаді.

Офіційна особа зі США на умовах анонімності розповіла журналістам, що Вашингтон не буде представлений на заході "у жодному вигляді".

Причиною було названо те, що "ООН мала б виступати на боці народу Ірану, а не вшановувати їхнього багаторічного тирана". Раїсі, на думку Вашингтона, "був залучений до численних жахливих випадків порушення прав людини, зокрема вбивства тисяч політичних в'язнів ще у 1988 році".

Місія Ірану при ООН у Нью-Йорку відмовилася від коментарів з цього приводу.

Читайте також: «Незручно висловлювати співчуття»: глава МЗС Литви нагадав, що Іран допомагає воювати Росії

Як повідомляв Укрінформ, президент Ірану Раїсі та міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіян загинули внаслідок аварії гелікоптера, що сталася 19 травня. Гелікоптер впав у гірській місцевості поблизу кордону з Азербайджаном.

Генштаб Ірану опублікував попередній звіт комісії з розслідування масштабів та причин аварії гелікоптера з президентом та очільником МЗС на борту, не виявивши зовнішнього впливу на борт.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-