Польща визначила буферну зону на кордоні з Білоруссю

Польща визначила буферну зону на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Уряд Польщі хоче встановити з 4 червня на 90 днів буферну зону на кордоні з Білоруссю, де не можна буде перебувати стороннім особам, в яку увійдуть 27 населених пунктів прикордонної зони.

Проєкт розпорядження у цій справі вже потрапив до міжвідомчих консультацій, передає Укрінформ з посиланням на уряд Польщі.

Документом передбачається, що в 26-ти місцях у Гайнівському повіті і одному місці Білостоцького повіту Підляського воєводства, що межує з Білоруссю, буде запроваджено заборону на перебування сторонніх осіб.

Рішення про це було прийнято після інцидентів у вівторок з пораненням нелегальними мігрантами польського військового і двох прикордонників, в результаті чого військовий перебуває в лікарні у важкому стані.

Читайте також: Польща направить на кордон з Білоруссю додаткові сили після поранення військового і прикордонників

Як передавало агентство, уряд Польщі вирішив збільшити чисельність військових, прикордонників і поліцейських на кордоні з Білоруссю і створити буферну зону завширшки 200 метрів, щоб захистити оборонців державного рубежу від агресивних дій нелегальних мігрантів.

Як повідомлялося, уряд Польщі вирішив направити на кордон з Білоруссю додаткові сили після кількох інцидентів у вівторок уранці на кордоні, під час яких нелегальні мігранти поранили військового та двох прикордонників. Стан військового оцінюється як стабільно тяжкий. Прикордонники мають легкі поранення.

Щодня з Білорусі до Польщі намагаються нелегально потрапити в середньому 300-400 осіб із країн Близького Сходу та Північної Африки.

Читайте також: Польща зміцнюватиме фортифікації на кордоні з Білоруссю

Раніше Дональд Туск заявив про російський слід у міграційному тиску на польсько-білоруському кордоні: понад 90% людей, які нелегально перетинають кордон, мають російську візу.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу у відповідь на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та Балтійськими країнами.

Фото ілюстративне: wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-