Туреччина закликає Радбез ООН провести засідання щодо операції Ізраїлю у Рафаху

Туреччина закликає Радбез ООН провести засідання щодо операції Ізраїлю у Рафаху

Укрінформ
Парламент Туреччини засудив дії Ізраїлю щодо Рафаха і закликає Раду Безпеки ООН провести екстрене засідання з цього приводу.

Рішення опубліковане в Офіційному віснику, передає Укрінформ.

У резолюції парламент Туреччини засудив дії Ізраїлю, назвавши їх “масовими вбивствами цивільних, які суперечать міжнародному праву".

У документі наголошується, що Туреччина продовжуватиме докладати зусиль, щоб забезпечити припинення вогню і надавати гуманітарну допомогу Палестині.

«Як Великі національні збори Туреччини, ми продовжуватимемо надавати підтримку Палестині в міжнародному співтоваристві, уважно стежачи за юридичним процесом разом з усіма нашими відповідними установами. Відповідальні за нещодавні напади на Рафах не залишаться безкарними. Відповідно до цього ми закликаємо Раду Безпеки ООН терміново зібратися та прийняти рішення про припинення атак. Безпека життя невинних людей має бути забезпечена негайно з повагою до людської гідності і міжнародного права”, - йдеться в документі.

Читайте також: ЦАХАЛ заявив про контроль над Філадельфійським коридором уздовж кордону Гази з Єгиптом

Як повідомляв Укрінформ, за даними Агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР), близько мільйона палестинців залишили місто Рафах за останні три тижні. Водночас Ізраїль наполягає, що військова операція в Рафаху має вирішальне значення для досягнення мети - ліквідації ХАМАС і звільнення заручників, захоплених 7 жовтня.

27 травня вранці щонайменше 40 палестинців загинули під час атаки ізраїльської армії на табір переміщених палестинців у місті Рафах у секторі Гази.

Читайте також: Штати чекають від Ізраїлю результатів повного розслідування щодо удару по Рафаху - Держдеп

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав удар по Рафаху трагічним інцидентом, наголосивши, що влада «ретельно розслідує його».

Білий дім закликав Ізраїль не вводити війська в місто без чіткого плану евакуації цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-