КНДР запустила ще понад 600 повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї

КНДР запустила ще понад 600 повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї

Фото
Укрінформ
Пхеньян запустив ще понад 600 повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї та продовжував глушити сигнали GPS п’ять днів поспіль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS) виявив понад 600 повітряних куль, які перетнули військову міжкорейську лінію і впали у різних частинах країни між 20:00 суботи та 10:00 неділі за місцевим часом.

Повітряні кулі несли різне сміття, зокрема недопалки, папір і пластикові пакети, як і попередні повітряні кулі, зазначили в JCS.

«Приблизно від 20 до 50 повітряних куль на годину рухаються у повітрі й спускаються донизу в Сеулі, провінції Кьонгі, Північний Чхунчхон і Північний Кьонсан», – сказав представник JCS на умовах анонімності, додавши, що можливо буде виявлено ще більше повітряних куль.

Читайте також: Південна Корея третій день фіксує глушіння сигналів GPS з боку КНДР

Військові відправили команди для збирання уламків замість того, щоб збивати повітряні кулі, оскільки не виключено, що вони можуть містити токсичні хімікати. Людям порадили не торкатися об’єктів і повідомляти про них військовим або поліції.

Крім цього, КНДР продовжує глушити сигнал GPS із середи, йдеться у матеріалі.

Читайте також: Євросоюз запровадив нові санкції проти КНДР за підтримку Росії у війні проти України

Повідомляється, що північнокорейська повітряна куля зі сміттям у неділю пошкодила автомобіль на південній околиці Сеула. Куля впала на легкову автівку в мультикомплексному житловому районі Ансану, що за 30 кілометрів від столиці Південної Кореї. Через кулю лобове скло транспортного засобу було пошкоджене, однак ніхто не постраждав.

Як повідомлялося, 29 травня Північна Корея запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям через міжкорейський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-