Прем’єр Нідерландів обговорив із Нетаньягу припинення вогню у Газі

Прем’єр Нідерландів обговорив із Нетаньягу припинення вогню у Газі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у вівторок провів телефонну розмову із ізраїльським колегою Беньяміном Нетаньягу, під час якої політики обговорили необхідність припинення вогню в Газі.

Як передає Укрінформ, про це Рютте написав у соцмережі Х.

«Щойно говорив із прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу про абсолютну необхідність припинення вогню в Газі. Нідерланди закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю, викладену президентом США Джо Байденом», - йдеться у дописі нідерландського прем’єра.

Рютте зазначив, що прийняття мирного плану, який запропонував Байден, означало б звільнення заручників та надходження гуманітарної допомоги до «страждаючого народу Гази». Він також додав, що припинення вогню в анклаві вкрай важливе для досягнення міцного миру.

«У розмові із прем’єр-міністром Нетаньягу я також рішуче підкреслив, що Ізраїль повинен виконати наказ Міжнародного суду ООН. Це означає, що наступ на Рафах має бути припинений», - зазначив Рютте.

Читайте також: Макрон поговорив із Нетаньягу про перемир’я та шлях до створення Палестинської держави

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня президент США Джо Байден оприлюднив новий триетапний план Ізраїлю та підтриманий Штатами щодо припинення вогню в секторі Газа та звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-