У США Комісія з питань етики розслідує поведінку конгресвумен з України Спартц

У США Комісія з питань етики розслідує поведінку конгресвумен з України Спартц

Укрінформ
Комітет з питань етики Палати представників Конгресу США розпочав збирати матеріали, щоб почати офіційне розслідування щодо поведінки конгресвумен українського походження Вікторії Спартц.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Приводом стали численні скарги щодо нібито «зловживань», «загальної токсичності» і «гніву» Спартц, за словами нинішнього і колишнього помічників, які подали скарги і з якими уже зв'язалися слідчі.

Помічники, які побажали залишитися анонімними через страх помсти з боку Спартц, заявили, що скарги були подані ще до того, як Спартц виграла свої первинні виборчі перегони минулого місяця. За словами помічників, слідчі сказали їм, що Комітет з етики не розпочне офіційного розслідування до цього часу, через потенційну можливість втручання у вибори.

За словами помічників, Спартц за останні кілька тижнів запровадила скорочення заробітної плати на десятки тисяч доларів для деяких співробітників, при цьому постійно скаржачись на роботу своїх підлеглих. У квітні Спартц надіслала співробітникам записку, в якій заборонила їм розмовляти з репортерами Politico, які шукали інформацію про її офіс.

У вівторок керівник апарату офісу Спартц Патрік Словінскі подав у відставку, пропрацювавши на цій посаді менше місяця, повідомили джерела. Майкл Стівенс, який був директором з комунікацій Спартц з січня, також подав у відставку у вівторок ввечері.

У відповідь на повідомлення про етичне розслідування Спартц сказала, що «не розуміє, про що ви говорите». Радник виборчої кампанії Ден Хазелвуд повідомив, що співробітники Комітету з етики не зв'язувалися зі Спартц.

За словами двох старших співробітників Комітету з питань етики, вони опитали щонайменше ще трьох нинішніх і колишніх співробітників про офісну культуру і про ймовірне зловживання ресурсами платників податків. Колишній співробітник Спартц сказав, що один зі слідчих повідомив наприкінці минулого місяця, що працівники комісії все ще збирають матеріали, очікуючи на дозвіл від керівництва комітету на початок офіційного розслідування.

У відповідь на попередні повідомлення Спартц висловила вдячність своїм співробітникам і сказала: «Я працюю надзвичайно важко в темпі, який не для всіх під силу».

Читайте також: Зеленський обговорив із конгресменами США подальшу військову допомогу для України

Судячи з того, що розповіли Politico шість нинішніх і колишніх помічників за останні місяці, її поведінка відтоді практично не змінилася. Двоє згаданих раніше осіб розповіли про випадки словесних образ слідчим з питань етики.

Як зазначає видання, два терміни перебування Спартц у Конгресі відзначилися плинністю кадрів, гострою критикою Президента України Володимира Зеленського протягом двох років після вторгнення Росії і, зрештою, її відмовою від майбутньої підтримки допомоги Україні - країні, де вона народилася.

Як повідомляв Укрінформ, конгресвумен Вікторія Спартц переконана, що Києву потрібно надавати озброєння, але за виділення фінансової допомоги вона не голосуватиме.

Фото: Rep. Victoria Spartz / X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-