Париж обурений заявою росіян, що французькі інструктори - «законна ціль» для РФ в Україні

Париж обурений заявою росіян, що французькі інструктори - «законна ціль» для РФ в Україні

Укрінформ
Франція назвала обурливими коментарі прессекретаря посольства Росії у Франції Олександра Макогонова. Той, зокрема, застеріг Париж від відправки французьких інструкторів в Україну, назвавши їх "законними цілями" для російських солдатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BFMTV.

"Це обурливі заяви, які не залишаться без відповіді", - заявив заступник речника міністерства закордонних справ Франції Крістоф Лемуан.

Лемуан підкреслив, що наразі обговорюється, якою саме буде відповідь Парижа.

"Якщо ви посилаєте своїх солдатів, своїх інструкторів на українську землю, щоб навчити українських солдатів краще цілитися і вбивати росіян, вони, природно, стануть законною ціллю", - заявив напередодні російський речник в інтерв’ю цьому ж телеканалу.

Нагадаємо, Франція розглядає можливість направлення в Україну французьких військових інструкторів для прискорення підготовки українських солдатів, зокрема, з розмінування та обслуговування військової техніки.

Читайте також: Німеччина дозволила Україні використовувати надану зброю по цілях у РФ

Президент Франції Еммануель Макрон також вивчає питання створення коаліції країн, готових відправити війська в Україну для проведення таких тренувальних місій. Ймовірно, це питання стоятиме на порядку денному під час зустрічі Макрона з Зеленським у Єлисейському палаці в п'ятницю.

Як повідомляв Укрінформ, Макрон і Зеленський обговорять у Парижі потреби України. На наступний день після урочистостей з нагоди 80-ї річниці висадки союзних військ в Нормандії, що заплановані на 6 червня, Президент Франції Еммануель Макрон прийме Президента України Володимира Зеленського в Єлисейському палаці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-