Суд штату Джорджія відклав розгляд справи про втручання Трампа у вибори

Суд штату Джорджія відклав розгляд справи про втручання Трампа у вибори

Укрінформ
Справа про втручання експрезидента Дональда Трампа у президентські вибори в штаті Джорджія офіційно призупинена, поки розглядається питання щодо усунення від неї окружного прокурора Фані Вілліс.

Як передає Укрінформ з посиланням на MSNBC, відповідне розпорядження ухвалив у середу апеляційний суд штату.

Апеляцію у справі про відсторонення окружного прокурора буде розглянуто в жовтні.

Це означає, що судовий процес щодо звинувачення Трампа не відбудеться виборів (5 листопада 2024 року).

Також, за даними The New York Times, у середу федеральна суддя Ейлін Кеннон, яка веде справу Трампа про неналежне зберігання таємних документів, змінила графік судового процесу, призначивши розгляд низки клопотань адвокатів у цій справі на кінець червня. Зазначається, що питання по суті до виборів також не розглядатиметься.

Проти Трампа порушено кримінальну справу в Джорджії стосовно змови з метою скасування результатів виборів 2020 року.

Читайте також: Трамп припускає, що його опоненти постануть перед судом, якщо він виграє вибори

Як повідомляв Укрінформ, Вілліс, яка є прокурором округу Фултон звинувачують у тому, що вона залучила свого партнера у стосунках Натана Вейда як головного обвинувача у цій справі.

У федеральному суді також розглядається справа про неналежне зберіганні Трампом секретних документів, який тримав їх у своєму маєтку після завершення президентського терміну.

Як повідомлялося, Трамп став першим президентом США, засудженим за кримінальний злочин – фальсифікацію ділової документації під час виборів 2016 року. Він приховав виплату 130 тис. доларів порнозірці Стормі Деніелс за нерозголошення історії про сексуальний зв’язок із ним, оскільки це могло зашкодити його репутації як кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-