Ізраїль вдарив по школі ООН у Газі, де переховувалися бойовики ХАМАСу - десятки загиблих

Ізраїль вдарив по школі ООН у Газі, де переховувалися бойовики ХАМАСу - десятки загиблих

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю завдала авіаудару по школі агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР) в Газі, де перебували бойовики ХАМАСу, внаслідок чого загинуло щонайменше 35 осіб.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

За даним ЦАХАЛу, в будівлі переховувались 20-30 терористів. Там же знайшли притулок палестинські біженці. Були атаковані члени терористичних груп, які зібралися в трьох класах, відокремлених від зони, де були цивільні.

ЦАХАЛ заявляє, що було вжито всіх заходів, щоб зменшити шкоду цивільному населенню під час удару.

Пресслужба ХАМАС повідомила про щонайменше 27 загиблих унаслідок удару. Однак директор зі зв'язків з громадськістю БАПОР Джульєтта Тума заявила, що кількість загиблих становить від 35 до 45 осіб, і ще більше отримали поранення.

За даними військових, будівля використовувалась членами елітного підрозділу ХАМАСу «Нухба», які брали участь у масових вбивствах 7 жовтня в Ізраїлі. Разом із членами палестинської терористичної групи «Ісламський джихад» бойовики «керували терористичними атаками з території школи, використовуючи її... як укриття».

Читайте також: Макрон поговорив із Нетаньягу про перемир’я та шлях до створення Палестинської держави

Голова БАПОР Філіп Лаццаріні назвав твердження про те, що озброєні групи могли перебувати в притулку, «шокуючим». «Напади, обстріли або використання будівель ООН у військових цілях є кричущим нехтуванням міжнародного гуманітарного права», - цитує його ВВС.

Лаццаріні додав, що з початку війни було обстріляно понад 180 будівель БАПОР, хоча їх координати були передані сторонам конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ізраїль оголосив про нову військову кампанію проти ХАМАС у центральній частині сектору Гази.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-