Лідери 17 країн виступили із заявою щодо припинення війни в Газі

Лідери 17 країн виступили із заявою щодо припинення війни в Газі

Укрінформ
Лідери 17 країн на чолі зі США виступили зі спільною заявою із закликом щодо ухвалення мирної угоди між Ізраїлем і представниками ХАМАСу, припинення війни в секторі Гази та звільнення всіх заручників.

Текст заяви оприлюднив у четвер Білий дім, передає Укрінформ.

«Як лідери країн, що глибоко стурбовані утриманням ХАМАСом заручників у Газі, в тому числі, багатьох наших власних громадян, ми повністю підтримуємо ініціативу щодо припинення вогню та угоди про звільнення заручників», - наголошується в документі.

При цьому зауважується, що часу втрачати не можна.

«Ми закликаємо ХАМАС піти на цю угоду, яку готовий підтримати Ізраїль, та почати процес звільнення наших громадян», - підкреслюється в заяві.

Лідери країн наголосили, що така угода має призвести до негайного припинення вогню та відновлення Гази разом із гарантіями безпеки для ізраїльтян і палестинців. Крім того, це розширить можливості для більш стійкого довгострокового миру та рішення про створення двох держав, підкреслюється в заяві.

Читайте також: Ізраїль вдарив по школі ООН у Газі, де переховувалися бойовики ХАМАСу - десятки загиблих

«У цей вирішальний момент ми закликаємо лідерів Ізраїлю, а також ХАМАС піти на остаточні компроміси, необхідні для укладення цієї угоди та забезпечення допомоги сім’ям наших заручників, а також тим, хто перебуває по обидві сторони цього жахливого конфлікту, включно із цивільним населенням», - йдеться в заяві. При цьому підкреслюється: «Настав час закінчити війну, і ця угода є необхідною відправною точкою».

Спільну заяву підписали лідери США, Аргентини, Австрії, Бразилії, Болгарії, Канади, Колумбії, Данії, Франції, Німеччини, Польщі, Португалії, Румунії, Сербії, Іспанії, Таїланду та Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня президент США Джо Байден оприлюднив новий триетапний план Ізраїлю, підтриманий Штатами, щодо припинення вогню в секторі Газа та звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-