Вибори до Європарламенту: у Нідерландах оприлюднили результати екзитполу

Вибори до Європарламенту: у Нідерландах оприлюднили результати екзитполу

Укрінформ
У Нідерландах, за результатами екзитполу, на виборах до Європейського парламенту лідирують три партії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“GroenLinks-PvdA (GroenLinks (Зелені ліві) та PvdA (Трудова партія) об’єднали зусилля – ред.) і PVV (Партія свободи) стали найбільшими партіями на європейських виборах. GroenLinks-PvdA, схоже, що отримає вісім місць. Судячи з усього PVV досягла значного успіху і може розраховувати на сім місць у Європарламенті. Про це свідчать остаточні результати екзитполу, проведеного дослідницьким центром Ipsos I&O. Порівняно з попереднім екзит-полом на момент закриття виборчих дільниць о 21:00, за місцевим часом, суттєвих змін немає”, - йдеться у повідомленні.

Похибка екзитполу становить плюс-мінус одне місце. Тож, поки що незрозуміло, яка партія стала найбільшою. Точна картина стане відома за оголошення результатів голосування.

За даними Ipsos I&O, явка на виборах склала 47%, що вище, ніж у 2019 році, коли свій громадянський обов'язок виконали лише 42% виборців. Найвища за всю історію явка у 58% була зафіксована у 1979 році.

Наразі PVV не має жодного місця у Європарламенті. GroenLinks-PvdA сумарно мають дев'ять місць.

Читайте також: У Нідерландах сайти політичних партій атакували хакери у день євровиборів - підозрюють росіян

Усього Нідерландам належить 31 місце. Відразу сім партій опинилися на межі, тобто можуть отримати одне місце в Європарламенті, або залишитися без представництва в ньому. Серед них і FVD (“Форум за демократію”), який очолює Тьєррі Боде, і це єдина партія, яка виступає за налагодження зв'язків з Росією та припинення військової допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у 27 країнах ЄС стартували вибори до Європейського парламенту, голосування розпочалося у четвер, 6 червня, у Нідерландах.

Цього року, зважаючи на певні демографічні зміни, громадяни країн ЄС обиратимуть 720 членів Європарламенту – на 15 депутатів більше, ніж під час виборів 2019 року. Наразі у Європарламенті - 705 місць.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-