У Польщі засідання Радбезу проведуть неподалік кордону із Білоруссю

У Польщі засідання Радбезу проведуть неподалік кордону із Білоруссю

Укрінформ
Засідання Радбезу Польщі за участю президента, прем’єра та членів польського уряду буде проведене в понеділок, 10 червня, у Білостоці неподалік кордону із Білоруссю.

Про це повідомив на пресконференції в п'ятницю у Варшаві прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, а також міністр канцелярії президента РП Войцєх Коларський, передає Укрінформ.

“У понеділок відбудеться засідання уряду. Цьому засіданню передуватиме зустріч з президентом у межах Ради національної безпеки. Я також попрошу всіх воєвод з прикордонних воєводств поговорити там, у Білостоку, про те, які кроки ми повинні зробити на польському кордоні в усіх прикордонних воєводствах і про поточну ситуацію на кордонах”,- зазначив Туск.

Він також повідомив, що доручив віце-прем’єру, міністру національної оборони Польщі Владиславу Косіняку-Камишу підготувати пропозиції змін до польського законодавства, які дозволятимуть польським військовим застосовувати вогнепальну зброю на кордоні для самозахисту, оборони території і кордону Польщі. Глава польського уряду звернув увагу, що напередодні знову мав місце випадок, коли на кордоні польські військові і прикордонники застосували вогнепальну зброю для відлякування груп іноземців, що намагаються потрапити на територію Польщі з Білорусі.

Міністр канцелярії президента Польщі Войцєх Коларський в інтерв’ю PAP зазначив, що проведення Ради національної безпеки у Білостоці є свідченням ваги цієї події у контексті гарантування безпеки на польсько-білоруському кордоні.

Читайте також: Польща вимагає від Білорусі видати вбивцю свого військового на кордоні

Нелегальний мігрант 28 травня на польсько-білоруському кордоні поранив ножем польського військового. Згодом стало відомо, що ніж був прив’язаний до довгої палки. У результаті поранення військовий у дуже тяжкому стані потрапив до лікарні, де йому зробили операцію, проте він невдовзі помер.

Після кількох інцидентів із пораненням військових і прикордонників уряд Польщі вирішив направити на кордон із Білоруссю додаткові сили після кількох інцидентів у вівторок вранці з пораненням на кордоні нелегальними мігрантами військового та двох прикордонників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-