У Данії постане перед судом підозрюваний у нападі на прем'єрку Фредеріксен

У Данії постане перед судом підозрюваний у нападі на прем'єрку Фредеріксен

Укрінформ
Данська поліція повідомила в суботу, що 39-річний чоловік постане перед суддею для попереднього слухання у зв'язку з нападом на прем'єр-міністерку країни Метте Фредеріксен.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Поліція повідомила, що чоловік постане перед міським судом Копенгагена близько 13:00 за місцевим часом, але відмовилася надати більш детальну інформацію.

Ні поліція, ні офіс прем'єр-міністра нічого не сказали про мотиви чоловіка або про те, чи мав він при собі зброю.

Фредеріксен, лідерка Соціал-демократичної партії Данії та прем'єр-міністр з 2019 року, була шокована нападом чоловіка на площі Култорвет у Копенгагені в п'ятницю, йдеться в заяві її офісу.

Кілька лідерів ЄС засудили інцидент, який стався всього через три тижні після того, як прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо був серйозно поранений в результаті замаху на його життя.

Читайте також: Данські винищувачі F-16 скоро будуть на шляху до України - прем’єрка Фредеріксен

Зокрема прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні в соцмережі Х назвала напад «неприпустимим актом насильства, який являє собою атаку на серце демократичних цінностей».

А президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн в тій же соцмережі, заявила, що засуджує «цей підлий акт, який суперечить всьому, у що ми віримо і за що боремося в Європі».

Як повідомляв Укрінформ, на прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен у пʼятницю напав невідомий чоловік у Копенгагені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-