Суперник Орбана напередодні виборів до Європарламенту зібрав на мітинг десятки тисяч прихильників

Суперник Орбана напередодні виборів до Європарламенту зібрав на мітинг десятки тисяч прихильників

Укрінформ
Напередодні виборів до Європейського парламенту в столиці Угорщини відбувся мітинг прихильників Петера Мадяра - політичного опонента прем'єр-міністра Віктора Орбана.

В акції взяли участь десятки тисяч людей, передає Укрінформ із посиланням на AP.

Зазначається, що Мадяр, який за кілька місяців створив найсильнішу опозиційну партію в Угорщині, сподівається використати результати на виборах до Європарламенту, щоб забезпечити своїй політсилі просування до перемоги над Орбаном на наступних загальнонаціональних виборах у 2026 році.

Звертаючись до своїх прибічників на площі Героїв у Будапешті, Мадяр пообіцяв покласти край 14-річному перебуванню Орбана при владі й побудувати "більш гарну, мирну та щасливу країну".

"Я став іскрою, що запустила двигун змін", – заявив він.

Читайте також: Чи потопить "Тиса" Орбана?

Згідно з останніми опитуваннями, партія Орбана "Фідес", імовірно, отримає відносну більшість голосів на завтрашніх виборах, але політсила Мадяра "Повага та свобода" (TISZA) може здобути до 30%. Це загрожує "Фідес" втратою місць в угорському представництві в законодавчому органі ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, критик угорської влади Петер Мадяр 26 квітня зібрав у Будапешті декілька тисяч людей на акцію за посилення системи захисту дітей та відставку прем’єр-міністра.

Фото: Janos Kummer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-