Найбільшу фракцію в Європарламенті знову може створити ЄНП

Найбільшу фракцію в Європарламенті знову може створити ЄНП

Прогноз
Укрінформ
Європейська народна партія (ЄНП), за попередніми оцінками, перемагає на виборах до Європарламенту, які відбулися 6-9 червня.

Про це свідчать прогнози щодо результатів виборів, оприлюднені німецькими телеканалами ARD та ZDF, передає Укрінформ із посиланням на DW.

ЄНП здобуває близько 180 з 720 місць у новому скликанні Європарламенту (у нинішньому вона теж має найбільшу фракцію).

Другою за чисельністю фракцією, згідно з прогнозами, залишається Прогресивний альянс соціалістів і демократів (СіД), який може отримати близько 135 місць. За ними слідує об'єднання лібералів "Оновлюючи Європу", які можуть розраховувати на групу в кількості від 81 до 87 депутатів.

Читайте також: Вибори до Європарламенту: політичні розклади і настрої європейців

"Європейські консерватори і реформісти (ЄКР) можуть отримати 80 мандатів, а праві націоналісти об'єднання "Ідентичність і демократія" - 70 місць. Натомість об'єднання "Зелені / Європейський вільний альянс", згідно з прогнозами, значно втратить у представництві в ЄП і отримає менше 60 місць", - ідеться в повідомленні.

Як припускає dpa, згідно з цими попередніми цифрами, праві партії можуть мати найкращий приріст серед усіх політсил у порівнянні з попередніми виборами 2019 року. 

Читайте також: На виборах Європарламенту в Німеччині більшість здобувають консерватори

Вибори до Європарламенту традиційно проходять протягом чотирьох днів, нагадує DW. Вони розпочалися 6 червня в Нідерландах. Протягом наступних двох днів євродепутатів обирали в Ірландії, Латвії, на Мальті, у Словаччині та Чехії. У більшості держав ЄС, включно з Німеччиною, голосування відбулося в неділю, 9 червня. 

Як повідомлялося, у телевізійному зверненні до нації одразу після завершення голосування на виборах ЄП президент Франції Еммануель Макрон заявив про розпуск Національної асамблеї та оголосив проведення першого туру парламентських виборів 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-