Євродепутатом від Кіпру обрали 24-річного блогера

Євродепутатом від Кіпру обрали 24-річного блогера

Укрінформ
На Кіпрі 24-річний блогер Фідіас Панайоту, який балотувався як незалежний кандидат, забезпечив собі місце в Європарламенті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DPA.

Згідно з попередніми результатами після підрахунку близько 25% голосів, Панайоту набрав понад 18% голосів. Хоча він посів лише третє місце, експерти з виборів вважають, що йому все одно гарантоване місце в Європарламенті.

Які політичні погляди відстоює безпартійний Панайоту, залишалося незрозумілим під час виборчої кампанії.

Перше та друге місця розподілилися між двома відомими суперниками в прямій боротьбі: консервативна партія "Демократичне об’єднання" (DISY) вийшла на перше місце з приблизно 24% голосів. Згідно з даними підрахунку, ліва Прогресивна партія трудящих (AKEL) отримала 22,5%.

Читайте також: Партія Фіцо програла на виборах до Європарламенту

Крайньо правий Національний народний фронт (ELAM), здобувши близько 11,5%, ймовірно, вперше отримає одне з шести кіпрських місць у Європейському парламенті

Однак у центрі уваги був блогер Панайоту, від якого ніхто серйозно не очікував досягнення успіху.

"Це диво", - сказав Панайоту в першому своєму інтерв'ю.

"Це вперше на європейських виборах, коли хтось пройшов до парламенту без підтримки партій, а лише за допомогою підписників в Інтернеті", - додав він.

Спостерігачі пояснюють його популярність протестними настроями в країні. Також явка була вищою, ніж на останніх виборах до ЄС.

Читайте також: ЄНП формуватиме в Європарламенті проукраїнську більшість - Урсула фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, 6-9 червня громадяни держав ЄС мали обрати 720 депутатів Європарламенту. Кожна з 27 країн делегує пропорційну до населення кількість депутатів: від шести (Мальта, Кіпр, Люксембург) до 96 (Німеччина).

Фото: Instagram / fidias0

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-