Підсанкційний танкер РФ здійснив таємну перевалку нафти біля Сінгапуру - Bloomberg

Підсанкційний танкер РФ здійснив таємну перевалку нафти біля Сінгапуру - Bloomberg

Укрінформ
Перший російський нафтовий танкер під санкціями США здійснив таємну перевалку нафти на інше судно поблизу узбережжя Сінгапуру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

У жовтні танкер СКФ «Примор’я» потрапив під санкції США, після чого близько пів року не завантажував нафту.

Проте вже наприкінці квітня танкер вирушив у російський чорноморський порт Новоросійськ і забрав звідти вантаж сирої нафти марки Urals, перш ніж вирушити в подорож протяжністю 12 тисяч кілометрів до місця за приблизно 113 км від Сінгапуру.

Невдовзі після того, як він прибув на схід від Сінгапуру, 274-метровий танкер «зник» із системи автоматичної ідентифікації (AIS), завдяки якій комерційні судна транслюють своє місцезнаходження та пункти призначення з міркувань безпеки.

Екіпаж судна може самостійно вимкнути AIS.

Супутникові зображення показують, що 3 червня російське судно перемістило свій вантаж на інше судно, Ocean Hermana. Цьому танкеру вже близько 20 років, і він має невідомого страховика. Більшу частину свого нещодавнього часу він провів у курсуванні між місцями навколо Сінгапуру та Малаккською протокою та портами Китаю.

Читайте також: Країни G7 планують попередити китайські банки, які допомагають Росії оминати санкції - Reuters

Те, чи буде вантаж врешті-решт доставлено на нафтопереробний завод — швидше за все в Китаї, враховуючи місце перевезення — дасть зрозуміти, наскільки легко Росія зможе повторити процес з іншими своїми суднами, які перебувають під санкціями.

З минулого жовтня майже всі 40 танкерів, які потрапили під санкції OFAC, не змогли завантажити вантажі, і лише один був видалений зі списку санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, Росія перевантажує сиру нафту із менших танкерів на більші на узбережжі Марокко в Середземному морі, оскільки Греція намагається стримати торгівлю з Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-