У Швейцарії фіксують збільшення кібератак і дезінформації перед Самітом миру

У Швейцарії фіксують збільшення кібератак і дезінформації перед Самітом миру

Укрінформ
Президентка Віола Амгерд заявила, що у Швейцарії зафіксували зростання кількості кібератак і поширення дезінформації напередодні Глобального саміту миру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами Амгерд, кібератаки почастішали останніми тижнями.

Журналісти також запитали її, як її уряд реагує на особисті напади на неї в російських ЗМІ, оприлюднені в Швейцарії.

«Ми не викликали посла (РФ - ред.). Я так вирішила, тому що кампанія з дезінформації настільки екстремальна, що видно, що мало що з неї відбиває реальність», - додала Амгерд.

У свою чергу міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що існує явна «зацікавленість» у зриві Саміту миру, але ухилився від відповіді, хто стоїть за цими нападами, коли його запитали, чи причетна до них Росія.

За словами Кассіса, саміт має завершитися підсумковою декларацією, яка «в ідеалі» буде підтримана одноголосно.

Читайте також: Половина країн на Саміті миру будуть представлені лідерами - президентка Швейцарії

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії в містечку Бюргеншток. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у Москві через Саміт миру панує істерична атмосфера, адже на кону - російський міф про нібито поділ світу на Європу та Америку, які підтримують Україну, та решту світу, що підтримує Росію. За його словами, Україна спільно із союзниками переграє Росію, адже світова більшість підтримує Статут ООН і міжнародне право.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-