Урядові сайти Швейцарії зазнали кібератак напередодні Саміту миру

Урядові сайти Швейцарії зазнали кібератак напередодні Саміту миру

Укрінформ
Вранці у четвер різні сайти уряду Швейцарії та організацій, які беруть участь у Глобальному саміті миру, стали об’єктами кібератак.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Swissinfo із посиланням на дані Національного центру кібербезпеки (NCSC) країни.

Напади, ймовірно, були пов’язані із Самітом миру, який проходитиме в альпійській країні цими вихідними, вважають у NCSC. Очікуються подальші подібні атаки напередодні та під час заходу.

Хоча кібератаки призвели до незначних перебоїв у роботі об’єктів нападу, вони були у межах встановленого допустимого діапазону, і на діяльність постраждалих організацій значного впливу здійснено не було. Наразі загрози від кібератак немає, додали в NCSC.

Швейцарський уряд повідомив, що серед постраждалих від кібератаки була митниця країни, якій довелося тимчасово перейти на альтернативні екстрені процедури оформлення митних декларацій. Трохи більше ніж через годину системи митниці працювали у звичному режимі.

Читайте також: Низка лікарень у Лондоні скасували операції через кібератаку

Як повідомляв Укрінформ, 10 червня президентка Віола Амгерд заявила, що у Швейцарії зафіксували зростання кількості кібератак і поширення дезінформації напередодні Глобального саміту миру.

Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії в містечку Бюргеншток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-