Канада розширила санкції проти російських пропагандистів та ВПК

Канада розширила санкції проти російських пропагандистів та ВПК

Укрінформ
Канада наклала санкції на російських пропагандистів й кілька підприємств військово-промислового комплексу.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади.

“Ці санкції спрямовані проти багатьох осіб та організацій, залучених до пропагандистських та дезінформаційних операцій. До переліку також включені організації російського військово-промислового комплексу, які постачають важливі технології й електронні складники, сприяючи російським воєнним зусиллям”, - йдеться у поширеній заяві.

Окрім цього нові канадські обмежувальні заходи оголошено проти “залучених до уникнення санкцій організацій, які сприяють доступу Росії до підсанкційних товарів або доходів, отриманих від продажу нафти дорожче встановленої G7 стелі”. “Сьогоднішнє оголошення також містить заборону на експорт верстатів із числовим програмним управлінням, які Росія може використовувати у виробництві зброї”, - додали у МЗС.

До оприлюдненого розширеного санкційного переліку було включено міністра промислової торгівлі Росії Антона Аліханова, видавця Арама Габрелянова, депутат Держдуми Бориса Громова, дописувача Олександр Малкевича, громадську діячку Катерину Мізуліну та інших. Канадські санкції тепер також поширюються на платформу “Voice of Europe”, яка намагалася чинити неправомірний вплив на вибори до Європарламенту, а також на кілька російських ЗМІ, які діють на незаконно окупованих територіях України.

Читайте також: «Тіньовий флот» і біржа: Британія розширила санкції проти Росії

Нагадаємо: з часу незаконної анексії Росією Криму, Канада запровадила санкції проти понад 3000 фізичних та юридичних осіб, які сприяли порушенню суверенітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-