G7 посилить заходи проти нафтового флоту РФ, енергетики та торгівлі металами - Bloomberg

G7 посилить заходи проти нафтового флоту РФ, енергетики та торгівлі металами - Bloomberg

Укрінформ
Лідери "Групи семи", за підсумками саміту в Італії, пообіцяють посилити обмеження цін на російську нафту, щоб "задушити" майбутні енергетичні проєкти Кремля та скоротити прибутки Москви від торгівлі металами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Ми продовжимо чинити суттєвий тиск на прибутки РФ від енергетики та інших сировинних товарів", - йдеться у проєкті заяви, яка, як очікується, буде опублікована сьогодні, з якою ознайомилася агенція Bloomberg.

Ліміт "Великої сімки" на російську нафту та нафтопродукти забороняє західним судновласникам, страховикам та посередникам надавати судна та послуги для вантажів, ціна яких перевищує встановлені порогові значення.

Хоча обмеження призвели до відмови від західного страхування та потреби в альтернативах, Москва змогла уникнути більшої частини наслідків санкцій, сформувавши флот танкерів, які працюють у юрисдикціях, що важко відстежуються, і звернувшись до незахідних постачальників послуг для доставки вантажів на нові ринки, такі як Індія.

Як зазначається, США, Велика Британія та країни ЄС нещодавно почали запроваджувати санкції проти судів, які займаються цими постачаннями.

Зазначається, що Група семи "вживатиме кроки, включаючи санкції та інноваційні правозастосовні заходи з використанням відповідних географічних регіонів, для боротьби з використанням РФ обманних альтернативних методів судноплавства для обходу наших санкцій за допомогою свого тіньового флоту".

Читайте також: США готові посилити санкції проти Росії й усіх, хто допомагає її воєнній машині - Держдеп

Лідери країн Групи семи також обіцяють зробити більше, щоб перешкоджати "розвитку майбутніх енергетичних проєктів та порушення доступу до товарів та послуг, від яких залежать ці проекти", також вони продовжать скорочувати прибутки РФ від торгівлі металами.

Як повідомляв Укрінформ, дводенний саміт лідерів країн G7 розпочався 13 червня в Італії, яка головує цього року в «Групі семи». Участь у саміті бере також президент України Володимир Зеленський, у якого заплановане проведення й низки двосторонніх зустрічей. Уже відбулися перемовини із господаркою саміту, головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні, президентом США Джо Байденом, прем’єр-міністрами Канади Джастіном Трюдо, Великої Британії Ріші Сунаком та Японії Фуміо Кішідою. Із Фуміо Кішідою та Джо Байденом підписані двосторонні безпекові угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-