Новим генсеком НАТО може стати прем'єр Нідерландів Марк Рютте

Новим генсеком НАТО може стати прем'єр Нідерландів Марк Рютте

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте стане новим генеральним секретарем НАТО.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS, президент Румунії Клаус Йоганніс найближчим часом має зняти свою кандидатуру, відкривши шлях Рютте.

“Марк Рютте стане новим генеральним секретарем НАТО. Тепер, коли Угорщина також повністю підтримує кандидатуру Рютте, залишається лише дочекатися відкликання кандидатури ще одного кандидата – президента Румунії Йоганніса. Інсайдери підтверджують NOS, що Йоганніс зробить це у короткостроковій перспективі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нинішній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що питання щодо вибору нового генсекретаря вже майже завершено, і назвав Рютте “сильним кандидатом”.

Як пише NOS, після того, як Угорщина повністю підтримала кандидатуру Рютте, Йоганнісу залишилося лише зняти свою кандидатуру. Тепер Рютте матиме необхідну підтримку усіх країн-членів НАТО, щоб замінити Столтенберга на посаді генсека Альянсу.

Читайте також: Рютте говорив із Орбаном про свою кандидатуру в генсеки НАТО - ЗМІ

Формальної процедури призначення генерального секретаря саміту НАТО не існує, але для цього потрібна згода всіх 32 членів Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр Нідерландів Марк Рютте мав “хорошу розмову” з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, що стало для нього великим кроком на шляху до посади генсекретаря НАТО. Зустріч Рютте з Орбаном відбулася в Брюсселі 17 червня на полях неформальної зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі. Протягом кількох місяців було блокування Угорщиною кандидатури Рютте на пост генсека НАТО. Після переговорів з Орбаном Рютте також заявив журналістам, що він з обережним оптимізмом сподівається на подолання опозиції Угорщини.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-