У Червоному морі затонуло друге атаковане єменськими хуситами комерційне судно

У Червоному морі затонуло друге атаковане єменськими хуситами комерційне судно

Укрінформ
У Червоному морі затонуло друге атаковане єменськими повстанцями-хуситами комерційне судно - балкер Tutor, який угруповання атакувало 12 червня.

Про затоплення судна йдеться у попередженні для моряків у регіоні від Морського торговельного центру Великої Британії UKMTO, повідомляє АР, передає Укрінформ.

«Військові повідомляють про корабельне сміття та нафту, помічені в останньому зареєстрованому місці перебування балкера Tutor. Вважається, що судно затонуло», - повідомили в UKMTO.

Грецький суховантаж Tutor під прапором Ліберії був атакований у Червоному морі морським безпілотним хуситів 12 червня. Судно отримало значне пошкодження машинного відділення й було частково підтоплене.

Один член екіпажу, філіппінець, який на момент атаки перебував у машинному відділенні, продовжує вважатися зниклим безвісти.

Від листопада минулого року хусити здійснили понад 50 нападів на кораблі, убивши чотирьох моряків. За даними Морської адміністрації США, за дев’ять місяців повстанці захопили одне торгове судно та потопили два.

Хусити стверджують, що їхні атаки спрямовані на кораблі, пов’язані з Ізраїлем, Сполученими Штатами чи Великою Британією, проте насправді більшість кораблів, які вони атакували, або зовсім не пов’язані з війною Ізраїлю та ХАМАС, або мають до неї дуже опосередкований стосунок.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі, що підживлює підривну активність хуситів

У нещодавньому звіті Розвідувального управління США зазначалося, що з грудня минулого року контейнерні перевезення через Червоне море, яким проходить 15% світового морського трафіку, скоротились на 90% через постійні атаки повстанців.

Як повідомляв Укрінформ, американські військові заявляють, що знищили в Червоному морі надводні дрони, безпілотники і радари, які належали єменським хуситам.

Фото: Clash Report, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-