Лідер парламентських перегонів у Франції виступив проти відправлення в Україну солдатів

Лідер парламентських перегонів у Франції виступив проти відправлення в Україну солдатів

Укрінформ
Жордан Барделла, президент ультраправого «Національного об'єднання», претендент на посаду прем'єр-міністра Франції, заявив, що у разі приходу до влади, не підтримуватиме ідею відправки в Україну французьких військ, а також виступає проти постачання ракет дальнього радіусу дії.

Про це лідер парламентських перегонів заявив у середу в кулуарах виставки озброєнь «Eurosatory» в передмісті Парижа, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не переступлю цю червону лінію. Я виступаю проти того, щоб Президент Республіки відправляв французьких солдатів в Україну, тому що я вважаю, що, перш за все, більшість французького народу проти цього рішення, а по-друге, сама Україна і сам президент Зеленський також не закликають до цього», - пояснив Барделла.

За його словами, відправка французьких солдатів в Україну може мати драматичні наслідки для усього світу та безпосередньо втягнути Францію в конфлікт з ядерною державою.

«Моя позиція не змінилася і полягає в підтримці України шляхом надання оборонного обладнання, боєприпасів, оперативної логістичної підтримки та оборонних озброєнь, які дозволять Україні захистити себе і утримати фронт", - заявив лідер ультраправих.

Водночас він висловився проти надання Україні ракет дальнього радіусу дії, які можуть вражати цілі на російській території.

Читайте також: Світу потрібен мир, але не за рахунок капітуляції України - Макрон

Нагадаємо, Франція вже постачає Україні ракети великої дальності SCALP, вони, зокрема, були використані для ураження російських військових об'єктів в окупованому Криму.

Також кандидат номер один, згідно з опитуваннями виборчих симпатій, не ставить під сумнів зобов’язання, взяті Францією на міжнародній арені. Зокрема, країна не має наміру виходити з об'єднаного командування НАТО, «тому що йдеться про довіру з боку наших європейських партнерів і наших союзників по НАТО».

Раніше, у 2022 році ідейний лідер «Національного об’єднання» Марін Ле Пен, під час передвиборчої кампанії на президентських виборах, пообіцяла вийти з-під інтегрованого командування НАТО в ім'я "незалежності" Франції".

30 червня у Франції має відбутись перший тур позачергових виборів до Національної асамблеї.

Як повідомлялось, раніше Президент Франції Еммануель Макрон заявив про розпуск Національної асамблеї та оголосив проведення першого туру парламентських виборів 30 червня.

Фото: EP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-