У РФ опозиціонера Кара-Мурзу перевели на найсуворіший режим ув'язнення

У РФ опозиціонера Кара-Мурзу перевели на найсуворіший режим ув'язнення

Укрінформ
Адміністрація ВК-6 суворого режиму в Омській області РФ перевела російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзу на один із двох найсуворіших режимів ув'язнення в російських колоніях - до приміщення камерного типу (ПКТ).

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці колишній адвокат опозиціонера Вадим Прохоров.

За його даними, Кара-Мурзу відправлено до ПКТ на півроку. Це максимальний дозволений законом термін. Приміщення камерного типу є в'язницею всередині колонії, в якій за законом повинні відокремлюватися від основної маси ув'язнених «порушники режиму».

«Очевидно, що особливо для Володимира Кара-Мурзи, який отримав тяжке захворювання внаслідок двох замахів ФСБ-шників на його життя, ці умови відбування покарання є тортурними і несуть реальний ризик для здоров'я та життя», - пише Прохоров.

Напередодні, 18 червня, стало відомо, що у колонії в Смоленській області РФ до ПКТ було відправлено іншого російського опозиціонера, Іллю Яшина.

Читайте також: У Росії опозиціонера Яшина перевели на найсуворіший режим ув'язнення

Як повідомлялося, Кара-Мурза відбуває 25-річний термін у Росії за звинуваченнями у «державній зраді», «співпраці з небажаною організацією» та «поширенні недостовірної інформації про російську армію». Amnesty International визнала Кара-Мурзу в'язнем совісті, «Меморіал» – політв'язнем. Звільнення політика вимагали низка міжнародних організацій та уряди кількох західних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-