На Мексику обрушився тропічний шторм «Альберто», є загиблі

На Мексику обрушився тропічний шторм «Альберто», є загиблі

Укрінформ
Тропічний шторм «Альберто» пройшов у напрямку північно-східної Мексики вранці у четвер, спричинивши зливи та забравши життя трьох людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

У штаті Нуево-Леон органи цивільного захисту повідомили про трьох жертв, які загинули унаслідок дощів, викликаних штормом. Один чоловік загинув у річці Ла-Сілла у місті Монтеррей, столиці штату, життя ще двох неповнолітніх обірвалося від ударів електричним струмом у муніципалітеті Альєнде. Згідно з інформацією ЗМІ, неповнолітні каталися на велосипеді під дощем.

Губернатор Нуево-Леон Самуель Гарсія заявив, що роботу метро та громадського транспорту у Монтерреї було призупинено із вечора середи до дня четверга, коли шторм «Альберто» вщух.

Влада мексиканського штату Тамауліпас закрила школи до кінця тижня через виникнення повені. Водночас мексиканська влада сподівається, що дощі, принесені штормом, задовольнять потребу посушливого регіону у воді: у Тамауліпасі опадів чекали вісім років.

Крім цього, шторм приніс дощі та повені на узбережжя американського штату Техас. Національна метеорологічна служба США заявила, що головною небезпекою для південного узбережжя Техасу є підтоплення через надмірні дощі. У відомстві зазначили, що існує висока ймовірність виникнення раптової повені у цьому регіоні, можливі торнадо або водяні смерчі.

Читайте також: У Чилі сильні дощі заблокували дороги, десятки тисяч людей без світла

Повідомляється, що у середу в районах узбережжя Техасу спостерігалися затоплення доріг і небезпечні розривні течії, а біля берега були помічені водяні смерчі.

Як повідомляв Укрінформ, тропічний шторм приніс сильні зливи на більшу частину південної Флориди, а жителів попередили про потужні дощі.

Фото: Fox Weather

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-