Гутерреш нагадав Росії, що будь-які угоди з КНДР мають відповідати санкціям Радбезу ООН

Гутерреш нагадав Росії, що будь-які угоди з КНДР мають відповідати санкціям Радбезу ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш наголошує, що будь-які домовленості між Росією та Північною Кореєю мають відповідати санкційному режиму щодо Пхеньяна, запровадженому Радою безпеки ООН.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив у п’ятницю журналістам.

«Є санкції, затверджені Радою безпеки щодо КНДР. І всілякі відносини будь-якої країни з КНДР, включно з Російською Федерацією, повинні цілковито відповідати цим санкціям», - зазначив генсек.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та російський правитель Володимир Путін підписали цього тижня у Пхеньяні договір про всеосяжне стратегічне партнерство, відповідно до якого відносини між двома країнами підвищено до рівня союзницьких.

Читайте також: Південна Корея постачатиме зброю Україні з урахуванням взаємодії Росії з КНДР

Низка санкцій, ухвалених Радою безпеки ООН в різні роки, зокрема й Росією, забороняє торгівлю зброєю та деякими іншими товарами з Північною Кореєю.

Усупереч санкціям Пхеньян постачає РФ артилерійські снаряди та балістичні ракети для використання у війні проти Україні.

Раніше Росія наклала вето в Раді безпеки ООН під час голосування за резолюцію про продовження мандата групи експертів, які здійснюють моніторинг за дотриманням санкцій проти Північної Кореї.

Читайте також: Військовий союз Путіна та Кім Чен Ина: чим він небезпечний для України?

Та попри усунення Росією механізму контролю за дотриманням санкцій, вони залишаються чинними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-