Пхеньян за пів року міг передати РФ близько 1,6 мільйона снарядів - WP

Пхеньян за пів року міг передати РФ близько 1,6 мільйона снарядів - WP

Укрінформ
КНДР могла протягом пів року передати РФ близько 1,6 мільйона артилерійських боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

Дані, отримані некомерційною організацією глобальної безпеки C4ADS та надані The Washington Post, охоплюють поставки з серпня по січень та показують, що понад 74 000 метричних тонн вибухівки були розподілені із двох портів на Далекому Сході РФ до 16 локацій, переважно, вздовж західної частини країни, тобто біля кордону України. Цей обсяг дорівнює приблизно 1,6 мільйона артилерійських снарядів того типу, який РФ використовувала у війні.

За інформацією C4ADS, на об'єктах, куди прибули вантажі, було зазначено, що це боєприпаси, хоча в документації вони називаються вибуховими речовинами.

Як зазначає WP, РФ, чиї запаси боєприпасів вичерпується, покладається на своїх небагатьох союзників, тоді як ізольована КНДР шукає способи заробити гроші. Водночас, "Угода про"всеосяжне партнерство" між російським та північнокорейським диктаторами надає формальні підстави для постачань боєприпасів з КНДР до РФ.

Читайте також: Гутерреш нагадав Росії, що будь-які угоди з КНДР мають відповідати санкціям Радбезу ООН

Видання додає, що Кім Чен Ин забезпечує найсильнішу підтримку Володимиру Путіну серед усіх світових лідерів.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та російський лідер Володимир Путін підписали цього тижня у Пхеньяні угоду про всеосяжне стратегічне партнерство, відповідно до якого відносини між двома країнами підвищені до рівня союзницьких.

Низка санкцій, ухвалених Радою безпеки ООН в різні роки, зокрема й РФ, забороняє торгівлю зброєю та деякими іншими товарами з Північною Кореєю. Усупереч санкціям Пхеньян постачає до РФ артилерійські снаряди та балістичні ракети для використання у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-