США, Південна Корея та Японія засуджують військове співробітництво між Росією і КНДР

США, Південна Корея та Японія засуджують військове співробітництво між Росією і КНДР

Заява
Укрінформ
Сполучені Штати, Південна Корея та Японія засуджують поглиблення військової співпраці між Північною Кореєю та Росією, включаючи продовження постачання зброї з КНДР до РФ для підтримки російського вторгнення в Україну.

Про це йдеться в оприлюдненій південнокорейським МЗС спільній заяві спецпредставника США з питань КНДР Чон Пака, заступника міністра закордонних справ Кореї Чо Ку Рае та помічника глави МЗС Японії Намазу Хіроюкі, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати, Республіка Корея та Японія найрішучішим чином засуджують поглиблення військового співробітництва між КНДР та Росією, включаючи продовження постачання зброї з КНДР до Росії, які продовжують страждання українського народу, порушують численні резолюції Ради Безпеки ООН та загрожують стабільності як у Північно-Східній Азії, так і в Європі», - ідеться в заяві.

У ній підкреслюється, що розвиток партнерства між Північною Кореєю і Росією та, зокрема, підписання ними договору про всеосяжне стратегічне партнерство, має викликати серйозне занепокоєння у всіх, хто зацікавлений у збереженні миру і стабільності на Корейському півострові та хто підтримує народ України в його боротьбі за свободу і незалежність проти агресії РФ.

Читайте також: Південна Корея викликала посла РФ «на килим» через нову угоду Москви та Пхеньяна

«США, Південна Корея та Японія підтверджують свій намір і надалі зміцнювати дипломатичне співробітництво й безпекову співпрацю, щоб протистояти загрозам регіональній та глобальній безпеці з боку КНДР і запобігати ескалації ситуації», - зазначається в документі.

Три країни закликали КНДР припинити провокації та повернутися до переговорів, заявивши, що шлях до діалогу залишається відкритим, а американська сторона також підтвердила своє «залізне» зобов’язання щодо оборони Південної Кореї і Японії.

Як повідомляв Укрінформ, до Південної Кореї у суботу вранці прибула авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем «Теодор Рузвельт» (USS Theodore Roosevelt).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-