Блінкен обговорив з міністром оборони Ізраїлю ситуацію у секторі Гази та виклики з боку Лівану

Блінкен обговорив з міністром оборони Ізраїлю ситуацію у секторі Гази та виклики з боку Лівану

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант провели двосторонні переговорив в понеділок у Вашингтоні для обговорення ситуації навколо сектору Гази, безпеки Ізраїлю та викликів з боку Лівану.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому за результатами зустрічі, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили поточні зусилля задля припинення вогню в Газі, що забезпечує звільнення всіх заручників і полегшує страждання палестинського народу», - зауважили в Держдепартаменті США.

При цьому американська сторона підкреслила необхідність вжити додаткових кроків для захисту гуманітарних працівників у секторі Гази та забезпечення потоку допомоги по всій території регіону в повній координації з ООН.

Крім того, Блінкен поінформував Галанта щодо дипломатичних зусиль з метою покращення безпеки, врядування та реконструкції в Газі в постконфліктний період, а також наголосив на важливості цієї роботи для безпеки Ізраїлю.

Читайте також: Поблизу Рафаха обстріляли наметовий табір біженців, Ізраїль заперечує причетність

Держсекретар США також підкреслив важливість уникнення подальшої ескалації конфлікту та досягнення дипломатичного врегулювання, яке дозволить як ізраїльським, так і ліванським родинам повернутися до своїх домівок.

«Держсекретар Блінкен підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю»,- підсумували в американському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант перебуває в Вашингтоні з візитом для проведення, за його словами, «критично важливих» переговорів щодо бойових дій з ХАМАСом у Газі й «Хезболлою» в Лівані.

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-