Швейцарія сподівається цьогоріч досягти угоди про оновлення відносин з ЄС

Швейцарія сподівається цьогоріч досягти угоди про оновлення відносин з ЄС

Укрінформ
Президент Віола Амгерд заявила, що Швейцарія прагне завершити угоду щодо оновлення відносин із Євросоюзом цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Необмежений доступ до ринку ЄС є наріжним каменем плану, який покликаний оновити існуючі домовленості та укласти нові галузеві угоди у таких сферах, як електроенергетика та продовольча безпека, заявив швейцарський уряд.

«Політична мета полягає в тому, щоб завершити переговори цього року», – сказала Амгерд на заході, організованому промисловою групою Swissmem.

Читайте також: Швейцарія може переглянути свою позицію щодо блокування поставок зброї Україні

Вона зазначила, що країна має рухатися до укладання угоди «якомога швидше, але настільки повільно, наскільки це необхідно».

За словами президентки альпійської країни, швидке укладання угоди відповідає інтересам Швейцарії, її економіки, промисловості та її досліджень.

У березні швейцарський уряд офіційно затвердив мандат на переговори із Брюсселем щодо модернізації відносин із Євросоюзом після того, як попередня спроба у 2021 році виявилась неуспішною. Обидві сторони роками працювали над новим договором, однак критики стверджували, що угода надмірно зазіхає на суверенітет Швейцарії, що спровокувало провал плану.

Як повідомляв Укрінформ, нижня палата парламенту Швейцарії - Національна рада - розгляне можливість змінити закон про експорт зброї, що може дозволити непрямі поставки в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-