Іспанський суд вперше застосував закон про амністію до каталонських сепаратистів

Іспанський суд вперше застосував закон про амністію до каталонських сепаратистів

Укрінформ
Вищий суд Каталонії вперше застосував закон про амністію до двох каталонських сепаратистських активістів, засуджених за дії, пов'язані з вимогою незалежності цього адміністративного регіону Іспанії.

Про це повідомляє Euractive, передає Укрінформ.

Це рішення – перше подібне після набуття чинності закону про амністію в Іспанії.

Серед сепаратистських активістів, амністованих у вівторок, були колишній міністр внутрішніх справ уряду Каталонії Мікель Бух і поліцейський та колишній охоронець лідера сепаратистів Карлеса Пучдемона Луїс Ескола, пише Barron’s.

Бух був засуджений минулого року до чотирьох з половиною років ув'язнення за розтрату і привласнення коштів за те, що найняв Есколу в 2018 році і заплатив йому з державної скарбниці за роботу охоронцем колишнього глави регіонального уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, поки той перебував у вимушеному вигнанні в Бельгії.

Суд ухвалив рішення на користь цих осіб, скасувавши кримінальну та цивільну відповідальність як Буха, так і колишнього охоронця Пучдемона, а також знявши з них судимості.

Читайте також: В Іспанії почали розслідувати вплив РФ на сепаратистів Каталонії

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес неодноразово заявляв, що закон про амністію є ключовим елементом у досягненні "примирення" між іспанською державою і регіоном Каталонія.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Конгрес Іспанії скасував вето верхньої палати, остаточно схваливши амністію для каталонських сепаратистів, яка, як очікується, дозволить повернутися вигнаному лідеру прихильників незалежності цього регіону Карлесу Пучдемону.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-