Венеційська комісія закликала Грузію відмовитись від законопроєкту проти ЛГБТ

Венеційська комісія закликала Грузію відмовитись від законопроєкту проти ЛГБТ

Укрінформ
Венеційська комісія Ради Європи у своєму висновку розкритикувала ініційований більшістю парламенту Грузії законопроєкт, який обмежує права ЛГБТ-спільноти.

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

Як зазначається, Венеційська комісія висловлює жаль, що цю законодавчу ініціативу було включено до порядку денного парламенту Грузії на тлі тривалих масових протестів, політичної та суспільної напруженості у країні.

Венеційська комісія вказує, що автори документа проігнорували побоювання, висловлені міжнародними спостерігачами, і намагаються проштовхнути його в умовах виборів, що наближаються.

Читайте також: ЄС розглядає санкції щодо Грузії через закон про «іноагентів» - Боррель

Перед ухваленням нових поправок Венеційська комісія рекомендує провести аргументований аналіз із залученням усіх верств суспільства, особливо представників сексуальних та гендерних меншин, а також експертів та фахівців відповідних секторів (право, охорона здоров'я, освіта, соціальна допомога та ін.).

«Навіть сама по собі ця пропозиція створює ризик виникнення ворожої та стигматизуючої атмосфери щодо ЛГБТ у Грузії», - йдеться у висновку Венеційської комісії.

Читайте також: ЄС закликав владу Грузії припинити утиски проти громадянського суспільства країни

Як повідомляв Укрінформ, владна партія «Грузинська мрія» внесе до парламенту пакет законопроєктів, що обмежує права ЛГБТ-спільноти. Він включає проєкт закону «Про сімейні цінності й захист неповнолітніх» та поправки ще до 18 законів.

Юридичний комітет парламенту Грузії 20 червня підтримав законопроєкт у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-