Сікорський пропонує конфіскувати €300 мільярдів активів РФ, щоб її зупинити

Сікорський пропонує конфіскувати €300 мільярдів активів РФ, щоб її зупинити

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський наголосив, що Захід може перемогти Кремль, навчившись вигравати у грі на ескалацію.

Як передає Укрінформ, про це політик заявив під час лекції у британському Фонді Дітчлі, йдеться у його дописі у соцмережі Х.

«(Російський президент – ред.) Володимир Путін виграє цю війну, якщо ми його не зупинимо. І ми можемо», - підкреслив Сікорський, додавши, що «всупереч божевільній пропаганді» Росія не є непереможною, оскільки програла частину своїх воєн.

Він зауважив, що йому імпонує підхід 40-го президента США Рональда Рейгана щодо СРСР.

«Рональд Рейган казав, що його стратегія щодо Радянського Союзу проста, якщо не спрощена: «Ми виграємо, а вони програють». Мені подобається такий підхід», - зазначив глава польського МЗС.

За словами Сікорського, для отримання переваги над РФ, потрібно заново навчитися вигравати у грі на ескалацію.

«Наприклад, ми могли б конфіскувати всі €300 мільярдів російських суверенних активів. Путін їх уже списав, він не сподівається їх повернути. Але він також не вважає, що нам вистачить сили духу, щоб забрати їх. Наразі ми доводимо, що він має рацію», - сказав політик, додавши, що Кремль можна зупинити, просто «ми забули про це».

Він додав, що Путін шкодує про розпад СРСР і вирішив провести реванш.

Читайте також: Польща допомагатиме союзникам виявляти у Балтійському морі кораблі «тіньового флоту» Путіна

«Нова вісь автократії кидає виклик нашим цінностям, нашій безпеці та нашому способу життя. Наше завдання – запобігти ширшому конфлікту, але й (також у тому – ред.) щоб перемогти. Разом, як частина міжнародного альянсу демократій, ми можемо це зробити», - наголосив Сікорський під час лекції.

Він також зазначив, що якщо Росія переможе, хронічна нестабільність пошириться не лише на Європу, але й на весь світ, «додаючи додаткове паливо глобальній коаліції диктатур».

Як повідомлялося, 28 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із польським колегою Радославом Сікорським у Варшаві.

Фото: Radek Sikorski, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-