Міністр оборони Росії, який змінив Шойгу, у фокусі уваги МКС - Офіс генпрокурора

Міністр оборони Росії, який змінив Шойгу, у фокусі уваги МКС - Офіс генпрокурора

Ексклюзив
Укрінформ
Новий міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов знаходиться у фокусі уваги Міжнародного кримінального суду, оскільки при ньому продовжуються воєнні злочини, за які його попередник Сергій Шойгу і начальник Генштабу Валерій Герасимов отримали ордери на арешт.

Про це сказав в інтерв’ю Укрінформу керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

«Ордери на арешт Шойгу і Герасимова стосуються конкретного періоду часу. МКС використав період атак на енергетичну інфраструктуру України з 22 жовтня 2022-го року по березень 2023-го року. На той момент міністром оборони Росії був Шойгу. Зараз там інша особа і удари продовжуються», - зазначив він.

За словами Бєлоусова, в Україні сподіваються, що МКС у подальших своїх розслідуваннях візьме найбільш свіжі атаки, за які відповідальний чинний міністр оборони РФ.

Читайте також: Які практичні наслідки ордерів МКС для Путіна-Шойгу-Герасимова і що робити далі

«Ми точно не знаємо, коли буде ордер на його арешт, але я впевнений, що новий міністр оборони Росії у фокусі уваги МКС», - сказав він.

За словами представника ОГП, в Україні воєнні злочини розслідують працівники Національної поліції і Служби безпеки. Зібрані ними докази використовує Міжнародний кримінальний суд, який тісно співпрацює з національної правоохоронною системою України.

«Є національна система, яка повноцінно працює, і вони значною мірою можуть спиратися на те, що робимо ми. Таким чином МКС економить свої ресурси і набагато швидше проводить розслідування», - зазначив керівник Департаменту війни ОГП.

Як повідомлялося, 25 червня судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт секретаря Ради безпеки РФ, ексміністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Читайте також: У США немає проблем з притягненням Росії до відповідальності - Держдеп

Шойгу та Герасимова підозрюють у воєнних злочинах у вигляді атак на цивільні об’єкти, завдання надмірної випадкової шкоди цивільному населенню або шкоди цивільним об'єктам, а також за злочин проти людяності.

У середині травня російський диктатор Володимир Путін призначив замість Шойгу новим міністром оборони Андрія Бєлоусова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-