Голова Генасамблеї ООН: Не бачив жодного документа щодо законного членства Росії у Радбезі

Голова Генасамблеї ООН: Не бачив жодного документа щодо законного членства Росії у Радбезі

Ексклюзив
Укрінформ
Голова Генеральної асамблеї Організації Обʼєднаних Націй Денніс Френсіс заявив, що не бачив жодного документа, який би підтверджував, що Росія законно посідає місце постійного члена Ради Безпеки ООН із правом вето.

Про це він сказав у інтервʼю Укрінформу.

«...Ви сказали «законне членство в Раді Безпеки». Мене не було в ООН, коли це сталося. Це мало статися приблизно в період розпаду СРСР у 1990-1991 роках. Але ні, я ще не бачив жодного документа. І я не знаю, чи такий документ існує», – сказав голова Генасамблеї.

Як повідомляв Укрінформ, Україна неодноразово порушувала питання законності перебування Росії в ООН, оскільки в жодних документах Організації її членство не передбачено. Серед засновників ООН - Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Франція, Китай, Радянський Союз, які також є постійними членами Радбезу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба певен, що Росія ніколи юридично не набувала статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та має бути вигнана з цього поважного органу.

Читайте також: Генасамблея ООН не має засобів примусу до Росії - голова

Постійний представник України Сергій Кислиця заявляв, що РФ не наважується легітимізувати свою присутність серед постійних членів Ради Безпеки ООН, оскільки проводить агресивну політику щодо інших держав і не може розраховувати на підтримку двох третин членів, як це передбачено Статутом.

Щоб змінити склад Радбезу, необхідне відповідне рішення Генасамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-