Німеччина відіграватиме важливу роль у підтримці України - Шольц

Німеччина відіграватиме важливу роль у підтримці України - Шольц

Укрінформ
Німеччина разом з іншими країнами НАТО буде надавати допомогу Україні в її боротьбі проти російської імперської війни, зокрема, посилювати українську ППО.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц перед відбуттям у Вашингтон на саміт НАТО, передає кореспондент Укрінформу.

Глава уряду зазначив, що саміт НАТО проходить у той час, коли в Європі знову вирує війна: найбільша країна Європи, Росія, вдерлася в другу за величиною країну, Україну, щоб анексувати частину або всю країну в «класичний імперіалістичний спосіб».

«Тому добре і правильно, щоб європейські країни та їхні друзі по всьому світу, в тому числі Сполучені Штати Америки, підтримували Україну всебічно - фінансовою допомогою, гуманітарною допомогою, а також постачанням зброї. Добре, що ми знову підкріпили це за останні кілька днів дуже чітким повідомленням: ми будемо поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно», - підкреслив Шольц.

Він запевнив, що Німеччина відіграватиме важливу роль у підтримці України, зокрема, коли йдеться про забезпечення протиповітряної оборони України. Політик нагадав, що Німеччина лідирує у цій справі, надавши третю систему ППО Patriot поряд з іншими, такими як системи IRIS-T, Gepard тощо. Це системи ППО, які мають різні радіуси дії. Канцлер сподівається, що систем Patriot буде більше, коли їх нададуть інші країни.

Шольц також згадав рішення країн G7 розпочати спільну діяльність між ЄС, США, Великою Британією, Канадою та Японією для забезпечення фінансових потреб у сумі приблизно 50 мільярдів доларів, із прибутків від «заморожених» активів на користь допомоги Україні.

«Це чіткий знак солідарності, але також меседж російському президенту про те, що він не може розраховувати на те, щоб пересидіти цю війну й чекати, поки підтримка України зменшиться», - заявив Шольц.

Про свою країну він сказав, що ФРН зробила свої висновки й буде постійно витрачати не менше 2 відсотків свого ВВП на потреби оборони.

Німецький канцлер також наголосив на необхідності більш тісної європейської співпраці в рамках НАТО. Це стосується і закупівель техніки, і боєприпасів, і європейської ППО тощо. Запропонована Німеччиною європейська ініціатива Sky Shield забезпечить різке підвищення безпеки, переконаний він.

Читайте також: Пісторіус просить виділити на допомогу Україні додаткові €4 мільярди - Spiegel

Саміт НАТО проходитиме в Вашингтоні 9-11 липня. Участь у його заходах візьме, як очікується, і Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-