Туреччина почала експорт безпілотників, здатних уражати цілі мінометними боєприпасами

Туреччина почала експорт безпілотників, здатних уражати цілі мінометними боєприпасами

Укрінформ
Турецька компанія оборонної промисловості STM почала експорт бойових безпілотників, що здатні вражати цілі мінометними боєприпасами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву компанії-виробника цього БПЛА STM.

“Здійснено перший експорт БПЛА BOYGA, розроблений турецькою оборонно-промисловою компанією STM з використанням національних ресурсів… Першим міжнародним користувачем BOYGA після Туреччини стала країна з африканського континенту. Контракт на перший експорт BOYGA підписаний, і поставки будуть завершені в 2024 році”, - повідомили в компанії.

Читайте також: Bayraktar TB3 здійснив успішний зліт з платформи під нахилом

У компанії наголосили на тому, що такий вид безпілотників довів свою ефективність на полі бою в умовах російсько-української війни.

“Українсько-російська війна вкотре показала, наскільки критичними для зміни ситуації на полі бою є дрони та БПЛА, що можуть скидати боєприпаси. BOYGA забезпечує користувачам серйозну перевагу в цьому завдяки своєму національному та унікальному програмному забезпеченню, спеціально розробленим боєприпасам та алгоритму прогнозування”, - наголосив генеральний директор STM Озгюр Гюлерюз.

За його словами, бойовий безпілотник BOYGA може вражати цілі з повною точністю з великих висот, що ускладнює його виявлення противником.

BOYGA належить до сімейства тактичних міні-БПЛА STM та здатен переносити 81-мм мінометні боєприпаси до цілі з повною точністю завдяки вдосконаленому алгоритму балістичної оцінки. Максимальна висота польоту 3 тисячі метрів, радіус дії - 10 кілометрів.

Як повідомляв Укрінформу, на початку місяця бойовий безпілотник Bayraktar TB3, спроєктований для зльоту з різних поверхонь, зокрема морських платформ із короткою злітно-посадковою смугою, здійснив успішний зліт зі злітної поверхні під нахилом.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-