У НАТО занепокоєні тим, що саме Росія постачає для КНДР в обмін на боєприпаси - Столтенберг

У НАТО занепокоєні тим, що саме Росія постачає для КНДР в обмін на боєприпаси - Столтенберг

Укрінформ
Північна Корея є серед головних постачальників боєприпасів у Росію, що дозволяє їй вести агресивну війну проти України. У цьому контексті союзники по Альянсу занепокоєні тим, що саме Росія постачає для КНДР у відповідь в рамках військового співробітництва.

Про це сьогодні у Вашингтоні під час спілкування з журналістами перед початком пленарної зустрічі Північноатлантичної ради на вищому рівні заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Війна в Україні показала, наскільки взаємопов’язаною є наша безпека. Тому що Північна Корея насправді є головним постачальником військової допомоги та боєприпасів для Росії, що надає росіянам можливість продовжувати агресію в серці Європи, проти України. Безумовно, ми глибоко занепокоєні тим, що Росія надає у відповідь», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Співпраця КНДР з Росією становить загрозу і для Європи - президент Південної Кореї

Він нагадав, що Путін щойно зустрічався з лідером Північної Кореї, Росія та Північна Корея уклали оборонний пакт та стають дедалі все ближчими одна до одної. Це свідчить, наскільки події, що відбуваються в Азії, є важливими для Європи, і навпаки.

«Під час саміту ми зустрінемося з главами держав та урядів наших партнерів у Азійсько-Тихоокеанському регіоні, - Австралії, Нової Зеландії, Японії та Південної Кореї. Війна в Україні демонструє, наскільки взаємопов’язаною є наша безпека. Тому що Іран, Північна Корея і Китай є головними країнами, що уможливлюють агресивну війну Росії проти України», - зазначив керівник НАТО.

Читайте також: Союзники по НАТО погодять у Вашингтоні змістовний пакет із підтримки України - Столтенберг

Відповідаючи на запитання журналістів щодо подальшого зміцнення співробітництва між НАТО і Південною Кореєю, Столтенберг підкреслив, що ця країна залишається для Альянсу цінним та високоповажним партнером.

«Завтра ми матимемо двосторонню зустріч з президентом Південної Кореї. Ми дивимося на те, як ми можемо працювати разом, включаючи спільний розвиток оборонної промисловості, співробітництво з технологій, кібернетичного захисту, вдосконалення системи обміну інформацією. Це зміцнить безпеку як Південної Кореї, так і всіх союзників по НАТО», - додав генеральний секретар Альянсу.

Читайте також: Результат війни в Україні визначатиме глобальну безпеку на десятиліття - Столтенберг

Як вже повідомлялося, цього тижня у Вашингтоні відбувається ювілейний 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого є нарощування військової допомоги для України.

Фото: gdpr-info.eu 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-