США та Німеччина зірвали план Росії зі вбивства гендиректора компанії Rheinmetall - ЗМІ

США та Німеччина зірвали план Росії зі вбивства гендиректора компанії Rheinmetall - ЗМІ

Укрінформ
РФ намагалася вбити гендиректора німецького виробника озброєння Rheinmetall, що виробляє артилерійські снаряди та техніку для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

«Американська розвідка виявила на початку цього року, що російський уряд планував вбивство генерального директора потужного німецького виробника зброї, який виробляв артилерійські снаряди і військову техніку для України, за словами п'яти американських і західних чиновників, знайомих з цим епізодом», - пише видання.

За словами цих джерел, цей замах був одним із серії російських планів вбивства керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримували військові зусилля України, але план вбивства Арміна Паппергера був найбільш підготовленим.

Читайте також: Rheinmetall може побудувати завод боєприпасів у Литві без спецдозволу

Коли американці дізналися про це, вони поінформували Німеччину, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера і зірвати змову. Високопоставлений німецький урядовець підтвердив, що Берлін був попереджений про змову з боку США.

Як повідомлялося, 10 червня у межах спільного підприємства Укроборонпрому із Rheinmetall відкрили перший спільний цех із ремонту і виробництва німецької бронетехніки в Україні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-