Росія та Іран планують поглибити двосторонні відносини і співпрацю - ISW

Росія та Іран планують поглибити двосторонні відносини і співпрацю - ISW

Укрінформ
Іран та РФ продовжують демонструвати бажання поглиблювати двосторонні відносини та багатосторонню співпрацю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

За даними аналітиків Інституту з вивчення війни, новообраний президент Ірану Масуд Пезешкіан опублікував статтю у виданні Tehran Times, в якій похвалив Китай та РФ за підтримку Ірану у «складні часи».

Пезешкіан зазначив, що РФ є «цінним стратегічним союзником та сусідом» Ірану, і що його уряд залишатиметься відданим розширенню та наданню пріоритетів двосторонньому та багатосторонньому співробітництву з РФ.

Зазначається, що в РФ також підтримують стратегічний курс з Іраном під керівництвом Пезешкіана та готові розглянути пропозиції мирного посередництва з боку Ірану.

Читайте також: Несподіваний президент: чи зробить Іран крок назустріч миру в Україні

Окрім того, РФ та Іран підпишуть угоду про всеосяжне стратегічне партнерство в «осяжному майбутньому», вважають аналітики ISW, але вони не надали конкретних термінів для укладення цієї угоди.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ситуативна коаліція авторитарних режимів Росії, КНДР, Ірану за економічного підживлення з боку Китаю означає глобальний стратегічний зсув, який загрожує глобальній безпеці.

Фото: Majid Asgaripour/WANA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-