У ХАМАСі стверджують, що організатор атаки 7 жовтня пережив удар Ізраїлю

У ХАМАСі стверджують, що організатор атаки 7 жовтня пережив удар Ізраїлю

Укрінформ
В угрупованні ХАМАС заявили, що переговори про припинення вогню у секторі Гази тривають, а військовий лідер угруповання та головний організатор атаки 7 жовтня Мохаммед Дейф “перебуває у доброму стані”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Угруповання ХАМАС заявило у неділю, що переговори про призупинення вогню в секторі Гази тривають та що їхній військовий командир почувається добре через день після того, як ізраїльські військові завдали потужного авіаудару по Мохаммеду Дейфу, унаслідок якого, за словами місцевих чиновників охорони здоров’я, загинули щонайменше 90 осіб", - йдеться у повідомленні.

13 липня Армія оборони Ізраїлю повідомила, що ізраїльські сили завдали удару по табору біженців у місті Хан-Юніс на півдні Гази, де серед цивільних жителів ховалися бойові командири ХАМАСу, зокрема й Мохаммед Дейф.

Головнокомандувач ізраїльської армії генерал-лейтенант Герці Га-Леві повідомив журналістам, що Ізраїль атакував комплекс, де “ховався” Дейф, але додав що “ще занадто рано підсумовувати результати атаки, які ХАМАС намагається приховати”.

Читайте також: Аргентина визнала ХАМАС терористичною організацією

За словами палестинських джерел, внаслідок удару загинули щонайменше 90 людей, зокрема діти.

Представники ХАМАСу не надали жодних доказів на підтвердження своїх тверджень про стан здоров'я Дейфа. Його ліквідація стала б найвагомішим вбивством будь-якого лідера ХАМАСу з початку бойових дій у жовтні.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду.

Фото ілюстративне: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-