Орбан надіслав свій «мирний план» усім європейським лідерам

Орбан надіслав свій «мирний план» усім європейським лідерам

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розіслав свій план “мирний план” врегулювання війни між Росією та Україною усім європейським лідерам.

Як повідомляє Укрінформ, про це представник угорського прем'єра Балаж Орбан заявив в інтерв'ю виданню Magyar Nemzet.

“Прем'єр-міністр письмово поінформував лідерів Європейської Ради про досвід переговорів, першу фазу миротворчої місії та пропозиції Угорщини. Якщо Європа прагне миру й хоче мати вирішальне слово у врегулюванні війни та припиненні кровопролиття, зміна курсу має бути розроблена та реалізована зараз”, - сказав він.

За словами посадовця, підхід у “плані Орбана”, який зараз є на столі кожного прем’єр-міністра ЄС, базується на реалістичній оцінці ситуації, реальних цілях і відповідному графіку.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн скасувала візит Колегії Єврокомісії до Угорщини

Він також не виключив ролі Угорщини як посередника у врегулюванні: “Нашу роль не можна ні переоцінювати, ні недооцінювати. Ми точно знаємо, на що вистачає сил країни, а на що - ні. З першого дня конфлікту ми були гідними довіри представниками миру, і ми єдині, хто може вести переговори з кожною стороною”.

Загалом вважає Балаж Орбан, існують три-чотири великі та середні держави, які можуть зіграти вирішальну роль посередників.

“Це США, Європа, Китай, а також, наприклад, Туреччина, за допомогою якої було укладено поки що єдину часткову угоду з питання чорноморських зернових коридорів. Ці країни є першочерговими і ключовими, якщо думати про справжнє миротворчість”, - додав він.

Читайте також: Дії Орбана не відповідають правилам ЄС - посол Німеччини

Разом із цим представник угорського прем'єра критично відгукнувся на реакцію європейських лідерів щодо візиту Віктора Орбана в Росію та Китай.

Як повідомляв Укрінформ, Високий представник ЄС Жозеп Боррель має намір скликати Раду із закордонних справ під час неформального саміту глав МЗС країн Євросоюзу в Будапешті, який має відбутись 28 – 29 серпня на тлі “мирних візитів“ Орбана до Москви й Пекіна.

Фото: Vivien Cher Benko/PM’s Press Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-