Китай похвалив Угорщину за «посередницькі зусилля» для припинення російської війни проти України

Китай похвалив Угорщину за «посередницькі зусилля» для припинення російської війни проти України

Укрінформ
Китай цінує «посередницькі зусилля» Угорщини з пошуку можливостей відновлення миру в Україні і готовий співпрацювати з Будапештом для сприяння політичному врегулюванню конфлікту.

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай цінує «конструктивні посередницькі зусилля» Угорщини з пошуку миру (для України – ред.)», - сказав Лінь, коментуючи телефонну розмову глав зовнішньополітичних відомств Китаю і Угорщини Ван Ї та Петера Сійярто напередодні.

«Китай готовий працювати з Угорщиною, щоб залучити більше країн до просування мирних переговорів та спрямування ситуації (в російсько-українській війні – ред.) до політичного врегулювання», - додав дипломат.

Раніше у середу китайський МЗС повідомив про телефонну розмову двох міністрів, під час якої Сійярто ознайомив Вана зі своїми поглядами на «кризу в Україні» (так у Китаї називають російську війну проти України – ред.), розповів про нещодавні «миротворчі зусилля» Угорщини і назвав Китай важливою силою, яка підтримує просування миру.

Ван, своєю чергою, похвалив Угорщину, яка, за його словами, «відіграє конструктивну роль у посередництві для досягнення миру», та заявив, що зараз найголовнішою і, на його думку, «найреалістичнішою метою» є якнайшвидше охолодити напругу і зупинити розширення поля бойових дій, аби створити умови для припинення вогню й відновлення мирних переговорів.

Читайте також: В Угорщині з’явилася фейкова «новина» про підготовку українцями замаху на Орбана

Як повідомляв Укрінформ, група із 63 депутатів Європарламенту закликала очільників європейських інституцій призупинити право голосу Угорщини в Раді ЄС через зловживання головуванням країни в цій структурі з боку прем’єра Віктора Орбана.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-