Німеччина приєднається до бойкоту засідань у ЄС під головуванням Угорщини - ЗМІ

Німеччина приєднається до бойкоту засідань у ЄС під головуванням Угорщини - ЗМІ

Укрінформ
За інформацією журналістів, Німеччина приєднається до бойкоту зустрічей у ЄС під головуванням Угорщини на знак протесту проти поведінки угорського прем'єра Віктора Орбана.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Як з’ясували журналісти, жоден з 15 німецьких урядовців не підтвердив участь у якихось заходах під головуванням Угорщини найближчим часом.

Багато німецьких відомств відправлять на зустрічі «другорядних» посадовців.

У понеділок міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер та міністр сільського господарства Джем Оздемір заявили, що розглянуть можливість скасування запланованих візитів до Угорщини.

Представники німецького МЗС в анонімних коментарях зазначили, що Орбан своїми «миротворчими» вояжами дуже роздратував багатьох європейських колег, і тепер Німеччина координується з іншими країнами щодо реакції, що може включати бойкотування неформальних зустрічей.

Читайте також: У ЄС планують бойкотувати саміт у Будапешті через «мирні візити» Обрана - Politico

Як повідомлялося, після візиту до Києва Орбан відвідав Москву й Пекін, де намагався обговорювати «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні.

Від початку «турне» угорського лідера політичне керівництво ЄС заявило, що під час таких візитів Орбан представляє виключно себе та позицію своєї країни і не уповноважений представляти інтереси ЄС.

Президент Володимир Зеленський заявив, що посередниками у мирних переговорах можуть бути лише ті країни, які спроможні серйозно впливати на режим Путіна у військовому чи економічному плані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-