Бригади ХАМАСу вчинили численні воєнні злочини проти цивільних Ізраїлю - HRW

Бригади ХАМАСу вчинили численні воєнні злочини проти цивільних Ізраїлю - HRW

Укрінформ
Військове крило ХАМАСу - Бригади Кассама - та щонайменше чотири інші палестинські збройні угруповання скоїли численні воєнні злочини та злочини проти людяності щодо цивільного населення під час свого нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня 2023 року.

Про це йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch (HRW), оприлюдненому 17 липня, передає Укрінформ.

«Дослідження Human Rights Watch показали, що напад ХАМАСу 7 жовтня був спрямований на вбивство мирних жителів і захоплення якомога більшої кількості людей у ​​заручники. Звірства 7 жовтня повинні спонукати до глобального заклику до дій для припинення всіх насильств проти цивільних осіб в Ізраїлі та Палестині», - зазначила директорка з питань криз і конфліктів Human Rights Watch Іда Сойєр.

Зазначається, що палестинські бойовики вчиняли позасудові вбивства, захоплення заручників та інші військові злочини, а також злочини проти людяності у вигляді вбивства та незаконного ув’язнення.

«Широкомасштабна атака була спрямована проти мирного населення. Вбивство мирних жителів і захоплення заручників були головними цілями запланованої атаки, а не запізнілою думкою, невиконаним планом чи поодинокими діями. Human Rights Watch дійшла висновку, що сплановане вбивство мирних жителів і захоплення заручників є злочинами проти людяності», - додали у HRW.

Правозахисники додали, що потрібне подальше розслідування інших потенційних злочинів проти людяності, включаючи переслідування будь-якої ідентифікованої групи за расовими, національними, етнічними чи релігійними ознаками, зґвалтування чи інше сексуальне насильство.

Читайте також: У ХАМАСі стверджують, що організатор атаки 7 жовтня пережив удар Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду.

Фото: Marcus Yam/Los Angeles Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-