Справа МН17: розслідування продовжать, коли буде нова інформація

Справа МН17: розслідування продовжать, коли буде нова інформація

Ексклюзив
Укрінформ
Розслідування щодо МН17 відновлять у разі появи нової інформації, жодних обмежень за термінами щодо цього немає.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказала керівниця слідчої групи у справі МН17 Дігна ван Бутцелар.

“Ми зробили все, що могли, але якщо надходить нова інформація, ми починаємо знову. Отже, всі, як і раніше, доступні та готові продовжити роботу, якщо буде нова інформація. Жодних термінів щодо цього немає. Зараз ми не можемо йти далі. Але коли отримаємо нові дані, знову рухатимемося вперед”, – сказала вона.

Керівниця слідчої групи у справі МН17 наголосила, що за наявною інформацією було проведено вичерпне розслідування.

Читайте також: Десяті роковини збиття МН17: Нідерланди вшановують і нагадують

Варто зазначити, що Спільна слідча група (JIT) з розслідування обставин збиття рейсу МН17 у лютому 2023 року оголосила про призупинення розслідування, заявивши, що не має достатньо доказів для переслідування більшої кількості підозрюваних.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний суд Гааги 17 листопада 2022 визнав ексофіцера ФСБ, колишнього “міністра оборони ДНР” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), генерала ГРУ генштабу збройних сил РФ, главу “ГРУ ДНР” Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка, який воював на боці “ДНР”, винними у збитті літака та вбивстві 298 людей, їх засуджено до довічного ув'язнення. Вони також мають виплатити 16 млн євро компенсацій. Четвертого обвинувачуваного – підполковника ГРУ Олега Пулатова було виправдано.

Читайте також: Зеленський про катастрофу MH17: Російська відповідальність за це неминуча

Пасажирський Boeing-777 “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий російською армією над тимчасово окупованою територією Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-