Данія приєдналася до бойкоту засідань міністрів ЄС під час головування Угорщини

Данія приєдналася до бойкоту засідань міністрів ЄС під час головування Угорщини

Укрінформ
Уряд Данії не відправлятиме міністрів на неформальні зустрічі в рамках головування Угорщини в Раді ЄС цього місяця, на знак протесту після нещодавніх візитів прем’єр-міністра Віктора Орбана до лідерів Росії та Китаю.

Про це йдеться у письмовій відповіді глави МЗС Данії Ларса Локке Расмуссена Комітету з питань європейських справ у парламенті, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Уряд (Данії – ред.) хоче чітко дистанціюватися від угорського головування в питанні щодо України в перші тижні свого президентства (в Раді ЄС – ред.)», - заявив Расмуссен.

Міністр додав, що нині Данія відправлятиме державних службовців лише для висвітлення неформальних зустрічей міністрів в Угорщині.

Зазначається, що Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва та Польща також минулого тижня заявили, що вони будуть представлені на міністерських зустрічах в Угорщині лише державними службовцями.

Читайте також: Група євродепутатів хоче позбавити Угорщину права голосу в Раді ЄС через зловживання Орбана

Як повідомлялося, на початку липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після відвідування Києва здійснив несподівані візити до Москви та Пекіна, де намагався обговорювати «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні. Лідери ЄС, включаючи президента Європейської ради Шарля Мішеля та високого представника ЄС Жозепа Борреля, зазначили, що прем’єр-міністр Угорщини, яка нині головує в Раді ЄС, не отримував жодних повноважень на проведення такої місії і діяв лише від власного імені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-