У Китаї знову заявили про необхідність «відновлення діалогу» України та РФ

У Китаї знову заявили про необхідність «відновлення діалогу» України та РФ

Укрінформ
Китай вважає, що зусилля міжнародної спільноти з припинення російської війни проти України першочергово мають бути направлені на створення умов для прямого діалогу між Москвою та Києвом.

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, коментуючи лист прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана голові Євроради Шарлю Мішелю із «мирними ініціативами» щодо України, передає кореспондент Укрінформу.

«Міжнародне співтовариство має створити умови для поновлення прямого діалогу та переговорів між двома країнами (Україною і РФ – ред.)», - сказав Лінь.

Він додав, що великі держави при цьому «мають демонструвати позитивну енергію, а не здійснювати негативний вплив».

Китайський дипломат, вочевидь мав на увазі заклики своєї країни до припинення бойових дій без відновлення територіальної цілісності України, на противагу яким західні союзники надають Україні військову допомогу для захисту від російської агресії.

Читайте також: Китай і Росія не зможуть пом’якшити санкції ООН проти Північної Кореї - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, Китай заявив, що цінує «посередницькі зусилля» Угорщини з пошуку можливостей відновлення миру в Україні і готовий співпрацювати з Будапештом для сприяння політичному врегулюванню конфлікту.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-